amp templates
VF Physical

Masaža

Terapeutska, sportska, relaks masaža

VF Physical


Terapija masažom je jedna od najstarijih metoda lečenja. Predstavlja terapijsko umeće koje ima pozitivan efekat na sve telesne sisteme i preventiva je dobrom zdravlju. Koristi se za poboljšanje cirkulacije, relaksaciju i poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja. Ona pruža snažan osećaj blagostanja, smanjuje stres i ublažava simptome uobičajnih tegoba poput bolnih leđa i uznemirenosti.

Masaža je opšti naziv za pritisak, trljanje, i manipulaciju mišića, mekih tkiva, tetiva, ligamenata i kože u cilju poboljšanja opšteg psihičkog i fizičkog stanja. Za masazu terapeuti obično koriste svoje ruke i prste, a ponekad se koriste i podlaktice i laktovi.

Istvremeno ova vrsta masaže poboljšava cirkulaciju dovodeći kiseonik i ostale hranjive materije do tkiva, ublažava napetost mišića, snižava nivo hormona stresa i povoljno deluje na imuni sistem, povećava fleksibilnost i mobilnost zglobova, učestvuje u eliminaciji mlečne kiseline i toksina.

Medicinska masaža je sastavni deo naših usluga.

TERAPEUTSKA MASAŽA

Terapeutska ili medicinska masaža je masaža koja se koristi kod određenih medicinskih simptoma kao što su hipertonus, spondiloza, lumboišialgija. Koriste se ulja koja u sebi sadrže ekstrakte limuna, narandže, bergamota, ruzmarina, lavande, bibera, eukaliptusa i sličnih koji deluju na krvotok i opuštanje muskulature.Medicinska masaža je jedna od najdelotvornijih vrsta masaža i jednostavan alat za postizanje brzog i efikasnog rezultata različitih poremećaja u organizmu. Ona na sveobuhvatan način vrši mobilizaciju mekih tkiva koja se sastoji od vezivnog-tkivne masaže, mišićne mobilizacije, Trigger point terapije, mobilizacije kože i potkožnog tkiva, fascija koje prožimaju celo telo. U medicinskoj masaži fizioterapeut ispituje i otkriva patologiju mekih struktura (koža, fascije, mišići). Uklanjanjem patoloških znakova dovodi do neposrednih rezultata kojem je za cilj smanjenje boli. 

Ovako postavljena traka pruža podršku mišićnom radu, poboljšava krvnu i limfnu cirkulaciju, umanjuje bol jer deluje na nervne završetke ispod potkožnog tkiva. Osim toga, koriguje loše odnose mekih tkiva i zglobnih struktura. U svakom slučaju, traka pomaže u samoizlečenju. Što se tiče boja traka, one ne utiču na terapijski efekat, već ih korisnici biraju po afinitetu. Na osnovu dosadašnjih iskustava, sportisti i klasični pacijenti najviše biraju plavu i crvenu, podjednako su zastupljene u kliničkom radu i u sportu, a zbog vidljivosti zovu je i sportskom trakom.

SPORTSKA MASAŽA

Sportska masaža je fokusirana je ne samo na mišiće, već i na tetive i ligamente, koji su pri određenom sportu izloženi znatnim naprezanjima. Primenjuje se pre, za vreme ili posle intenzivnog treninga ili takmičenja .Cilj sportske masaže je da brže i efikasnije otkloni sve štetne i neželjene posledice, koje nastaju usled pojačanih psihofizičkih napora sportista. 

Sportskom masazom zagrevaju se i omekšavaju tkiva, poravnavaju mišićna vlakna, poboljšava cirkulacija, ubrzava izbacivanje otpadnih stvari i mlečne kiseline iz organizma. Sportska masaža održava mišiće zdravima, gipkima, manje podložnim povredama, povećava opseg pokreta, snagu povredenih mišića, ubrzava proces jačanja, poboljšava protok krvi i čini nas spremnijima na nove i bolje rezultate u sportskim i životnim izazovima. 

Fiziološko delovanje sportske masaže je slično kao i fiziološko delovanje obične masaže. I ovde se koriste klasični zahvati, ali su oni posebno prilagodjeni vrsti sporta, sportisti i ciljevima koji se zele postići. Organizacija masaže, kao i uslovi za njeno sprovodjenje bitno se razlikuju od terapeutske masaže. Naročito se razlikuju prostor za masiranje i maserovo ponašanje. Masaža sportista se mora prilagoditi specifičnim okolnostima sporta, kao i terenu. 

VF Physical
Adresa

Kralja Milana IV br. 19
34000 Kragujevac 
Republika Srbija

Kontakt

e-mail: info@vfphysical.rs
Tel: +381 34 63 93 930
Mob: +381 66 63 93 930