free website templates

STEP CORRECT
pregledi stopala

VF Physical


Zašto trpite, a ne morate?


Ekovel step korekt su podešavajući ortopedski ulošci za korekciju stopala i posture koji jedini na svetu vremenom postepeno, bezbolno i sigurno podižu svodove ravnih i spuštenih stopala, uspostavljaju ispravnu statiku skeleta, sprečavaju bolove u predelu kičme, kukova i nogu.

Uloške mogu da koriste sve osobe sa ravnim ili spuštenim stopalima, od dece do ljudi poodmakle starosne dobi. Deca od treće godine života i mladi kod kojih nije završeno okoštavanje imaju šanse da sa ovim ulošcima izvrše korekciju stopala, a stariji da se reše svakodnevnih bolova kičme i nogu nastalih zbog spuštenih stopala.

Ovi ulošci sprečavaju:
- deformacije stopala, kolena, kukova, kičmenog stuba kod dece i odraslih,
- bolove u čukljevima, njihov rast i krivljenje palca,
- bolove u venama, mišićima i tetivama nogu i stopala.

Uz to:
- ispravljaju Ahilove tetive i "iks" noge kod dece,
- rasterećuju tačke oslonca stopala, čime se sprečavaju bolovi i tegobe u predelu prstiju i predelu pete (trn u peti, bolna peta),
- smanjuju zamor pri dužem stajanju i hodanju,
- uspostavljaju bolju perifernu cirkulaciju krvi u nogama i stopalima.

Mehanizam za precizno podešavanje željene početne visine unutrašnjeg uzdužnog (longitudinalnog) svoda daje mogućnost veoma postepene korekcije (podizanja spuštenog svoda stopala), za 1/4 milimetra po intervalu pomeranja mehanizma. Mehanizam je dizajniran tako da možete jednostavno da ga podešavate (samostalno), prema instrukcijama za upotrebu.

Ostale ortopedske karakteristike:
- metatarzalno jastuče na prednjem delu uloška za rasterećenje poprečnog (transverzalnog) svoda stopala,
- otvoren petni deo (za rasterećivanje "petnog trna"),
- spoljni uzdužni (longitudinalni) svod.

Ulošci su unapred izrađeni po konfekcijskim veličinama obuće. Mogu da se preuzmu i koriste odmah nakon izvršenog pregleda, merenja i podešavanja početne visine.

Ovo je epohalan pronalazak nagrađen sa više zlatnih medalja - "Brussel eureka" (’95, ’98), "Nikola Tesla and Mihajlo Pupin Belgrade" (’95), "Archimedes Cyprus and Moscow" (’98, ’99).

O ovim ulošcima za korekciju stopala koji, čuvajući čovekov kičmeni stub od deformisanja, čuvaju i zdravlje, i stručnjaci su rekli svoju reč, što je bio uslov da patent bude legalizovan:

- Mišljenja smo da, do sada, ovakvo praktično rešenje nije viđeno u praksi i smatramo da bi trebalo da nađe primenu u svakodnevnoj prevenciji ravnog stopala, prof. dr Radoje Radulović i dr M. Hidić (Zavod za ortopedsku protetiku Beograda).
- Uložak je veoma podoban za korišćenje, s obzirom na jednostavnost primene i mogućnost korekcije visine svoda do granice fiziologije, bezbolnosti i korigovanja prema dečijem stopalu, primarijus dr. Bogoljub Filipović (Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije)
- Ponuđene uloške mogu koristiti svi pacijenti, počev od uzrasta od tri godine. S obzirom da oba stopala nisu uvek istog stepena spuštenosti svoda, korekcija je uvek adekvatno moguća. Ulošci mogu da se koriste istovremeno u različitim vrstama i oblicima cipela, podešavanjem svoda koje se lako izvodi i prilagođava i obući i osloncu, prof. dr Lazar Stojanović (Univerzitetska dečija klinika)

Ulošci su registrovani kod Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije kao ortopedsko pomagalo pod brojem: 515-02-1622-11-001.

Rešite sve Vaše probleme iz domena fizikalne terapije i rehabilitacije kod nas.

U cilju unapređenja i poboljšanja Vašeg zdravlja, primenićemo najsavremeniju aparaturu, Shockwave terapiju, fizioterapiju, kineziterapije, kineziotejping, limfnu drenažu ... 

VF Physical
Adresa

Kralja Milana IV br. 19
34000 Kragujevac 
Republika Srbija

Kontakt

e-mail: info@vfphysical.rs
Tel: +381 34 63 93 930
Mob: +381 66 63 93 930