website maker
VF Physical

Presoterapija

(limfna drenaža)

VF Physical


Limfna drenaža je eliminacija viška tečnosti iz organizma odnosno iz međućelijskog prostora gde se ona inače skuplja usled loše mikrocirkulacije Ishrana organizma odnosno ćelija od kojih se sastoje svi organi, se odvija preko krvi, a izbacivanje nusprodukata metabolizma i štetnih materija odvija se preko limfe. Limfa je tečnost koja cirkuliše po limfnim sudovima i skuplja sve toksične materije iz organizma i elimiše ih iz organizma. Loš protok limfe rezultuje otocima i "trovanjem" organizma. Limfa je "kanalizacija" našeg organizma.

Limfna drenaža je efektivan i moderan metod masaže koji pospešuje prirodni tok limfe kroz telo i pomaže da se stvori i održava balans između protoka krvi i limfnog sistema.

To je metoda kojom se stimuliše protok limfe ka venskoj cirkulaciji, odakle se potiskuje ka srcu čime se vrši detoksikacija organizma i otečenim ekstremitetima se vraća realan obim. Razlikuje se od ostalih vrsta masaža po tome što se koristi drugačija tehnika - lagani pritisak na limfne čvorove. Ukoliko se primenjuje preventivno ima veoma pozitivno dejstvo na oslobađanje organizma od nakupljenih toksina, otoka i osećaja težine.

Limfna drenaža je odličan tretman za terapiju limfnih edema različitih vrsta. Tretira posledice neprestanih stresova, dugotrajnog sedenja, nekretanja, prekomerne telesne težine i nepravilne ishrane kao što su loša prokrvljenost tkiva - posebno nogu, zadnjice i stomaka, nakupljanje otpadnih produkata metabolizma, oticanje nogu i celulit.

Ona takođe doprinosi boljoj ishrani i regeneraciji tkiva, otklanjanju viška tečnosti i jačanju imunološkog sistema. 

Limfnom drenažom znatno se poboljšava prokrvljenost tkiva, eliminišu štetni metaboliti (detoksikacija) i znatno umanjuje količina međućelijske tečnosti, poboljšava se ukupno stanje imunološkog sistema, umanjuju se obimi, smanjuje se telesna težina, konture tela postaju privlačne, mlitava koža se zateže i postaje čvrsta, nestaje simptom "teških nogu", varikozne vene, subjektivno osećate lakoću tela, vaše raspoloženje se podiže.

Presoterapija je mehanička limfna drenaža. Smatra se da svaki čovek, čak i onaj koji nema nikakvih vidljivih problema, kao preventivu u zaštiti svog zdravlja treba da upražnjava limfnu drenažu barem jednom nedeljno.

Za vreme postupka nema nikakvih neželjenih ili neprijatnih efekata. Metoda preso aparatom je izuzetno prijatna i relaksirajuća.

Princip rada aparata za presoterapiju zasniva se na postojanju zatvorenog sistema, najčešće u obliku produženih pantalona, koje su izrađene od mekog plastičnog materijala, a u čijim zidovima se nalaze manžetne koje se u toku aplikacije u ritmičnim intervalima napumpavaju i vrše pritisak na kožu i tkivo ispod nje. Pri aplikaciji presoterapije manžetne se napumpavaju sukcesivno, prema utvrđenom softverski definisanom i vođenom redosledu, uvek prvo one postavljene na udaljene (distalne) delove tela, pa redom centripetalno prema središtu tela, tragom venskih i limfnih sudova. Segmentno povećenje i smanjenje pritiska od periferije ka centru izaziva ubrzanu vensku i limfnu drenažu.

VF Physical
Adresa

Kralja Milana IV br. 19
34000 Kragujevac 
Republika Srbija

Kontakt

e-mail: info@vfphysical.rs
Tel: +381 34 63 93 930
Mob: +381 66 63 93 930