Mobirise
VF Physical

Shockwave terapija

VF Physical


Savremena neinvazivna metoda rehabilitacije pacijenata radijalnim shockwave talasima od sada je dostupna svim pacijentima ambulante za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju VFphysical. Ukoliko imate problem bolnog ramena, teniskog lakta, bola u zadnjoj loži, problem skakačkog kolena ili upale Ahilove tetive, kao i problem koštanog zadebljanja, shockwave terapija će vam sigurno pomoći. 

Shockwave aparat se primenjuje i kod kalcifikacija u ligamentu, tetivi i mišiću. Koristi se i za stimulaciju mišićnih trigger tačaka, za regeneraciju mišićnog i vezivnog tkiva, kao i za terapiju akupresurom, i kod limfne drenaže. Odlične rezultate terpija shockwave radijalnim talasima dala je prilikom lečenja celulita i oblikovanja tela. 

Neke od propratnih pojava koje su primećene primenom ove tehnologije, kao što su brže zaceljivanje kostiju i ubrzana regeneracija tkiva, dovele su do razvoja Shocwave aparata i terapije radijalnim talasima, koja se danas široko primenjuje u fizikalnoj medicini. Jedinstveno je i neinvazivno rešenje za bol povezanu sa mišićno-skeletnim sistemom. Potrebno vam je samo tri do četiri tretmana u nedeljnim intervalima, a terapijski period traje svega par minuta. Posle samo 2-3 tretmana preko 80% pacijenata je potpuno oslobođeno bola ili oseća značajno smanjenje bola. Primena je sigurna, a pacijenti zadovoljni.

Shockwave terpaija umanjuje mišićnu tenziju i sprečava spazam. Hyperaemia je jedan od bazičnih efekata shocwave terpaije. Ona obezbeđuje bolje snabdevanje krvlju a samim tim i energijom hypertoničnih mišićnih i ligamentnih struktura. Pacijent nakon primene shockwave tretmana oseća znatno smanjenje bola. Intenzivni pulsevi koji se putem transmitera prenose na tkivo stvaraju jaku nociceptivnu aktivaciju Alfa i Beta vlakana koja utiču na interneurone, koji potom inhibiraju prenos signala bola. Pored toga što redukuje bol, primenom shockwave terapije umanjuje se rizik od razvoja edema.

Uz pomoć terapije radijalnim shockwave talasima rastvaraju se stvrdnuti fibroplasti i započinje biohemijska dekalcifikacija, čime se povećava pokretnost tretiranog segmenta.

Schockwave može da pruži efekat masaže, čime se uspešno rešava ukočenost trapezoidnih mišića leđa. Pacijent oseća olakšanje odmah po završetku tretmana koji traje svega nekoliko minuta.

Akustični talasi se sa velikim uspehom koriste u medicini od 1980. godine za razbijanje kamena u bubregu, a od 1990. za tretiranje ortopedskih stanja. Najnovija otkrića i opsežna istraživanja bazirana na dugogodišnjem iskustvu i medicinski potvrđena klinička ispitivanja, dovela su do razvoja Shocwave - AWTh aparata za borbu protiv celulita. Primenom Shockweave aparata na sportistkinjama primećene su pozitive promene na koži i celulitu tih devojaka. Koža sportistkinja, tretirana shockwave aparatom zbog povreda ligamenata, tokom tretmana postajala je čvršća, zategnutija i sa značajno manje celulita. Ovakvo otkriće dovelo je do daljih naučnih studija i istraživanja o dejstvu akustičnih shockwave talasa na tretiranje celulita. Razultat je bio Shockwave aparat i metoda tretiranja celulita akustičnim talasima u svrhu lečenja celulita kod žena. 

Shockwave terapija radijanim talasima je izvanredna i neinvazivna metoda lečenja gotovo bez negativnih posledica. Ujedno, shockwave terapija je metod koji dovodi do smanjenja bola kod pacijanta, povećava pokretljivost i funkcionalnost pacijenta, a samim tim i doprinosi njegovom boljem kvalitetu života. 

VF Physical
Adresa

Kralja Milana IV br. 19
34000 Kragujevac 
Republika Srbija

Kontakt

e-mail: info@vfphysical.rs
Tel: +381 34 63 93 930
Mob: +381 66 63 93 930